Book Now

Close

California Dreaming

30th of June 2017 – 13th of July 2017

California, a western U.S. state, stretches from the Mexican border along the Pacific for nearly 900 miles. Its terrain includes cliff-lined beaches, redwood forest, the Sierra Nevada Mountains, Central Valley farmland and the Mojave Desert. The city of Los Angeles is the seat of the Hollywood entertainment industry. Hilly San Francisco is known for the Golden Gate Bridge, Alcatraz Island and cable cars.

SAN FRANCISCO

ARRIVAL SAN FRANCISCO

Friday 30th of June

San Francisco is een stad in de Amerikaanse staat Californië en het hart van de San Francisco Bay Area. San Francisco is de vierde stad van Californië, na Los Angeles, San Diego en San Jose. Het is tevens de enige stad in Californië die samenvalt met een county: officieel heet ze City and County of San Francisco.

De stad, die 805.235 inwoners telt, ligt op het schiereiland van San Francisco dat de Stille Oceaan van de Baai van San Francisco scheidt. De agglomeratie waarvan San Francisco het centrum is bestaat uit de steden San Jose, San Francisco, Oakland en Berkeley. Met ruim 7 miljoen inwoners is het de op vier na grootste agglomeratie in de Verenigde Staten. Alleen New York, Los Angeles, Chicago en Washington D.C.Baltimore zijn groter.

San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Kenmerkend aan San Francisco zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid.

Segway & Cable Car

EXPLORE SAN FRANCISCO

Saturday 1st of July
http://www.ritzcarlton.com/en/hotels/california/san-francisco

San Francisco, Golden Gate Bridge & Alcatraz by Segway
Cable Car Trip

NAPA VALLEY

NAPA VALLEY

Sunday 2nd of July till Tuesday 4th of July
https://calistogaranch.aubergeresorts.com/
http://www.meadowood.com/

Napa County is een van de 58 county’s in de Amerikaanse deelstaat Californië. Het ligt ten noorden van de San Pablo Bay in de San Francisco Bay Area. Volgens de volkstelling van 2010 leefden er 136.484 mensen in Napa County. Het was een van de oorspronkelijke county’s van Californië in 1850. Hoewel er ooit veel verschillende gewassen werden verbouwd, staat Napa nu vooral bekend als voornaam wijnbouwgebied.

VISIT WINERYS

LUNCH AUBERGE DU SOLEIL

4TH OF JULY BALLOON RIDE

PEBBLE BEACH

Tuesday 4th of July

Pebble Beach is an unincorporated community on the Monterey Peninsula in Monterey County, California. It lies at sea level.[1] In addition to being a small coastal residential community of mostly single-family homes, Pebble Beach is a resort destination and home to the famous golf courses of Cypress Point Club, Monterey Peninsula Country Club, and Pebble Beach Golf Links.

The Pebble Beach Golf Links, The Inn at Spanish Bay, The Lodge at Pebble Beach and four of the eight golf courses inside the Pebble Beach community are among the local assets owned by the Pebble Beach Company. Residents pay road fees for maintenance as well as Monterey County property taxes. Application of the property tax revenues is the realm of the Pebble Beach Community Services District, a public agency that is independent of local private facilities, e.g., golf courses, with an elected Board of Directors that manages essential functions including fire protection and emergency medical services, supplemental law enforcement, wastewater collection and treatment, recycled water distribution, and garbage collection, disposal and recycling. The community’s post office is named Pebble Beach, as is its identity; whereas, the U.S. Census Bureau aggregates census returns from Pebble Beach as part of the larger census-designated place of Del Monte Forest. However, residents and visitors associate and identify with the name Pebble Beach; boundaries of the Del Monte Forest extend outside of the Pebble Beach community boundaries encompassing a larger forest area that comprises the wooded parts Monterey Peninsula.

 

 

SANTA BARBARA

SANTA BARBARA

Wednesday 5th of July
http://www.fourseasons.com/santabarbara/

Santa Barbara is een stad in Californië (in de Verenigde Staten). Het is de hoofdstad van Santa Barbara County. In het jaar 2007 was het inwonertal van Santa Barbara 89.456.

De stad is opgebouwd nabij een missiepost die op 4 december 1786 door Spaanse Franciscanen was opgericht en is genoemd naar de heilige Barbara, op wier naamdag de missiepost werd gesticht. Op 29 juni 1925 werd de stad zwaar beschadigd door een aardbeving en vervolgens grotendeels herbouwd. Tegenwoordig is Santa Barbara een welvarende stad die populair is als toeristische bestemming en als woonplaats voor beroemdheden. De Universiteit van Californië heeft ook een campus nabij Santa Barbara. Deze Santa Barbara-campus ligt in feite dichter bij de plaats Goleta en de studentengemeenschap Isla Vista.

Twee gebouwen in Santa Barbara staan op de nationale historische monumentenlijst van de Verenigde Staten (zie National Historic Landmark), namelijk het missiegebouw en het Rafael-Gonzaleshuis, een adobe gebouw. Verder is er een botanische tuin ten noorden van de stad, Santa Barbara Botanic Garden en een luchthaven, Santa Barbara Airport (SBA).

LAS VEGAS

Thursday 6th – Saturday 8th of July
http://www.fourseasons.com/lasvegas/

Las Vegas (Spaans voor “De Weilanden“) is een stad in de Amerikaanse staat Nevada.

Las Vegas is gesticht in 1905, en werd in 1911 officieel een stad. Las Vegas is vooral bekend vanwege de extravagante hotels en casino’s. Las Vegas is te herkennen aan de vele neonverlichtingen en de stad is al vanaf grote afstand herkenbaar vanuit de omliggende woestijn. Tegenwoordig is Las Vegas de grootste stad van Nevada met in 2010 een inwonertal van 583.000 voor de stad en bijna twee miljoen voor de gehele agglomeratie. Met bijbehorende voorsteden zoals Henderson en Boulder City behoort Las Vegas tot de snelst groeiende steden in de Verenigde Staten.

GRAND CANYON

LAS VEGAS

GRAND CANYON

Friday 7th of July

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. De geologische structuur is onderdeel van de Grand Staircase.

Van de leeftijd van de canyon zèlf werden in verschillende gepubliceerde onderzoeken zeer verschillende opgaven gedaan. Een onderzoek dat in Nature werd gepubliceerd kwam op 70 miljoen jaar. Een zeer recent onderzoek komt uit op 6 miljoen jaar.[1] In wetenschappelijke kring wordt over deze kwestie veel gediscussieerd.

Ondanks de grote breedte is de overkant van de canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied waardoor de lichtabsorptie hier uitermate gering is.

De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept door de verschillende samenstellingen van de lagen in de successie. Het rode gesteente van de Grand Canyon wordt op zijn mooist gewaardeerd vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Het wordt daarom vaak aanbevolen om rond deze tijden de Canyon te bezoeken.

SANTA MONICA

  • ...Case Del Mar Santa Monica.

SANTA MONICA BEACH

Saturday 8th of July – Thursday 13th of July
https://www.hotelcasadelmar.com/

Santa Monica is een stad van circa 92.500 inwoners (2013) in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië ten oosten van de Santa Monica Mountains. Men werkt hier voornamelijk in de dienstverlenende sector. De stad heeft een universiteit. Het radiostation KCRW is hier gevestigd, een van de bekendste publieke radiostations van de Verenigde Staten. Een van de grote toeristische trekpleisters is de Santa Monica Pier.De Santa Monica Pier is een pier in de Stille Oceaan aan het einde van de Colorado Avenue in de Amerikaanse stad Santa Monica (Californië). Het bouwwerk en het erop gevestigde pretpark Pacific Park zijn belangrijke toeristische attracties.

HOLLEYWOOD & RODEO DRIVE

  • ... Rodeo Drive Shopping.

  • ... Holleywood.

  • ... Rodeo Drive Shopping.

LUNCH SHUTTERS ON THE BEACH

  • ...Lunch at Shutters on the Beach